неділя, 26 липня 2015 р.

Що робити якщо дитина не уважна при читанні?


Ми продовжуємо нашу колонку допомоги молодим батькам, які намагаються всіма можливими способами прищепити любов до читання своїм дітям. Насправді це не такий вже й простий процес, особливості зараз, коли стільки різноманітних надмірностей стало з'являтися в нашому світі. На зовсім всі діти відволікаються і при цьому не замислюються про те, що все це приведе їх тільки лише до негативного результату, оскільки по суті справи, без світу літератури ми в цьому сучасному світі ніколи і нічого добитися не зможемо, це вже точно перевірено на всіх і на кожному.

Так, у вас напевно вже вийшло навчити дитину навичкам читання. Ось тільки це абсолютно не можна вважати кінцем всієї цієї діяльності. Навпаки відразу ж хочеться почати розмову про те, що тепер ви повинні щодня придумувати способи відтягнути вашої дитини від улюбленого заняття (найчастіше комп'ютерні ігри) і притягнути його до читання книги. Нехай навіть якісь тридцять хвилин самостійного читання в день для малюка стануть справжнім подвигом. Уже через пару тижнів він все це буде брати за звичку, а в подальшому і в усі вимагатиме від вас покупки нових книг. Звичайно ж, на самому початку потрібно поступатися дитині і вибирати ті літературні твори, які йому подобаються найбільше, наприклад, він дивився подібного роду мультиплікаційний фільм. Точно також при покупці книги ви повинні її уважно оглянути. Текст книги повинен бути надрукований досить великим і зрозумілим шрифтом, через якого не буде псуватися зір вашої дитини. Не погано було б і те, якщо в книзі будуть створені барвисті і яскраві ілюстрації, завдяки яким дитина буде більш повноцінно занурюватися в літературний світ.

Начебто елементарні правила, і зараз на всі ці показники самі видавці намагаються звернути свою увагу, оскільки вони чудово розуміють про те, що зараз все знаходиться саме в їхніх руках. Що якщо вони зараз зроблять якийсь неправильний хід, то потім рейтинг продажів книги буде дуже поганим.

Уважність дитини під час читання виробляється протягом певного, часом навіть і дуже тривалого періоду. Так що, вам як істинним батькам доведеться набратися терпіння.

0 коментарі:

Дописати коментар