суботу, 25 липня 2015 р.

Кращі твори Стівена Кінга


Стівен Кінг, якого найчастіше називають «Король жахів», народився 21 вересня 1947 року. Ця людина більше за всіх інших зробив для жанру містики і жахів у ХХ столітті. Його твори, а також комікси, створені на їх основі, екранізації десятків книг надали найпотужніше вплив на всю масову культуру сучасності. Стівен Кінг пройшов тривалий, тернистий шлях для ого, щоб отримати довгоочікувану популярність. Він як і раніше залишається зразком для тисяч молодих письменників, які ще не змогли визначитися з переважним жанром.

 Сьогодні ми поговоримо про найвідоміших творах «короля жахів». Почнемо, з твору під назвою «Христина». Це проста, але при цьому надзвичайно оригінальна історія, яка зачіпає найскладніші життєві теми.

 Наступну книгу - «біжить» Кінг написав під псевдонімом «Річард Бахман». На основі даного роману було знято однойменний фільм (головну роль, до речі, блискуче виконав Арнольд Шварценеггер). Але книга в рази похмуріше, серйозніше, ніж кіноадаптація. Цікавий хід автора - відлік глав вівся у зворотному порядку. Роман часто скачують шанувальники Стівена Кінга в якості улюбленої книги на телефон.

Багато любителів творчості Кінга відзначають роман «Темна половина». Даний твір можна назвати одним з кращих, в якому так детально описані особливості життя і творчості відомих письменників. Природно, це тільки фон для дослідження більш широкої теми - теми зла, яке приховано в кожному з нас. Також у цьому творі ви знайдете епіграфи, взяті з книг, яких насправді не існує.

Одним з найдовших творів Кінга є роман «Воно». Те своєрідна квінтесенція жанру «хоррор». Тут намішано дуже багато всього. Однак це книга на любителя, далеко не всі зможуть оцінити задумку автора.

Самими «моторошними» творами Кінга є «Мертва зона» (поєднання серйозність і чутливість), «Жереб Салема» (найяскравіша варіація на твори в стилі «Дракули» і своєрідна данина Кінга вампірської тематики), «Сяйво», «Кладовище домашніх тварин» ( не рекомендується читати людям, у яких проблеми з психікою).

Варто відзначити, що у всіх перерахованих вище творах Кінга сюжети лежать набагато глибше звичайних подій і дій героїв. Після того, як ви прочитаєте один із творів «короля жаху», відчуття страху ще довго буде переслідувати вас.

0 коментарі:

Дописати коментар