понеділок, 3 серпня 2015 р.

Ось ще один доказ того, що не можна вірити своїм очам


Як відомо, периферичний зір відповідає за поле зору людини, яке становить близько 190 градусів. Однак воно далеко не досконале і іноді змушує нас бачити те, чого в реальному житті не існує. 
Все, що потрібно, - це лише безперервно дивитися на хрестик в центрі картинки. Ви побачите, як ваше периферичний зір перетворює звичайні обличчя людей в обличчя «монстрів».




Особи починають спотворюватися, чи не так? І чим довше ми дивимося в центр картинки, тим сильніше спотворення. Чому так відбувається? Про все по порядку.
На сітківці нашого ока є така область, яка називається жовтою плямою. Її особливість полягає в тому, що в ній знаходиться найбільша кількість рецепторів, завдяки яким ми більш чітко бачимо певну область. Назвемо цю область, наприклад, основним полем зору. Вона становить близько 10% від всього діапазону нашого зору і являє собою те, на чому безпосередньо сфокусований наш погляд.
В даному випадку в нашому основному полі зору порожньо, там лише темна область з білим хрестиком. І мозок намагається взяти інформацію з інших джерел за межами цього основного поля. А це якраз рухомі картинки праворуч і ліворуч. Ці джерела не так «надійні», і мозок намагається з'єднати їх в одне зображення. При цьому він намагається обробити фотографії за дуже короткий час, так як зображення швидко змінюються. Таким чином, втрачається здатність розпізнавання осіб, і мозок просто-напросто з'єднує риси різних осіб в одне ціле, через що ми і бачимо «монстрів».

0 коментарі:

Дописати коментар