понеділок, 3 серпня 2015 р.

Вчені показали, як новонароджені бачать батьків



Схилившись над дитячим ліжечком і посміхаючись новонародженому, більшість батьків не знають, що їх дитина не розпізнає їх емоції.
З'ясувалося, що максимальна відстань, на якому новонароджений може побачити, гнівайтесь ви чи радієте, - 30,48 см. Якщо відстань збільшується до 60 см і далі, картинка стає настільки розмитою, що малюк не в змозі розрізнити навіть обличчя.
Щоб отримати ці результати, вчені використовували відеозапису осіб, вираз яких постійно змінювалося. Спочатку ролики показали дорослим, щоб упевнитися, що емоції, відображені на відео, легко розпізнаються.


Потім ті ж записи показали новонародженим: з їхньої реакції на міміку людей в ролику визначалося, чи бачать вони зображення. Як правило, на відстані далі 30 см малюки починали реагувати на картинку випадковим чином, ближче 30 см - кількість вірних реакцій збільшувалася.
За словами професора Свейна Магнуссен, новонароджені здатні імітувати міміку дорослих з найперших днів життя. Це не означає, що вони розуміють, що конкретне вираз обличчя позначає.
Так що, якщо ви хочете, щоб малюк вас побачив, просто нахиліться ближче

0 коментарі:

Дописати коментар