субота, 25 липня 2015 р.

Найвідоміші твори Пауло Коельйо


Пауло Коельйо - один з найвідоміших письменників сучасності. Його книги користуються величезним попитом серед мільйонів читачів по всьому світу. Найпопулярнішим його твором вважається «Алхімік». У центрі даного твору - ідея, згідно якої ніколи не потрібно переставати мріяти й сподіватися. У дитинстві ми любимо мріяти про щось нездійсненне, але з часом якась таємнича сила починає вселяти нам, що навіть найзаповітніші бажання здійснити просто нереально. А тому ми поступово втрачаємо самих себе. Як стверджує Коельйо, головним обов'язком кожної людини є досягнення здійснення своєї Долі. Цей роман-притча, який став культовим, з легкістю змінює життя мільйонів читачів.

Ще одне його геніальний твір - «Вероніка вирішує померти». Це історія про дівчину, якої просто набридло життя. Світ здається їй зовсім чужим, вона страшитися труднощів, негараздів і перешкод, які є супутниками на життєвому шляху кожного з нас. Під час лікування в психіатричній клініці, куди Вероніка потрапила після невдалої спроби суїциду, вона зустрічає свою справжню любов. Але їй поставили смертельний діагноз. І лише після цього дівчина почала цінувати і насолоджуватися кожною хвилиною свого життя. І зовсім неважливо, чи сказав доктор правду: як стверджує Пауло, якщо проживати кожну мить свого життя як останній, то вона наповниться радістю і справжнім змістом. Це не просто любовний роман, це справжнє одкровення, що оповідає про людську душу та необхідності прийняття правильного морального рішення.

Ще однією книгою-сповіддю можна назвати «Заїр» Коельйо. Центральним героєм твору виступає людина, у якого несподівано зникла дружина. Він намагається знайти якесь логічне пояснення цьому: шантаж, викрадення і т. Д. Але він навіть не може уявити, що Естер попросту кинула його, розірвавши, таким чином, багаторічні відносини. Всі його думки тільки про неї. Тільки відшукавши свою Естер чоловік зможе впоратися з одержимістю.

До категорії автобіографічних романів Коельйо можна віднести «Щоденник мага». У невеликому гірському селищі з'явився дивний незнайомець. Він подорожує з валізою, в якому знаходиться 11 злитків золота. Завдяки золоту він має намір випробувати людей, які, як він вважає, схильні не до добра, а до зла. Селянам належить прожити тиждень, яка наповнена масою драматичних подій.

0 коментарі:

Дописати коментар